eten en drinken

Op het gebied van eten en drinken hebben de Fransen ontzettend veel te bieden. Het land heeft enorm veel streekspecialiteiten waar men om bekend staat en die men ook uitdraagt op de menukaart in de lokale en regionale restaurants. De Fransen beschouwen het eten van een maaltijd met collega's, vrienden of familie als een gezellig samenkomen en nemen uitgebreid de tijd hiervoor. 

Belangrijk verschil tussen de Nederlandse en de Franse dagelijkse manier van eten en drinken is dat de Franse tussen de middag een warme maaltijd te nuttigen. Tussen 12u en 14u ligt het bedrijfsleven over het algemeen even stil en zit men aan tafel met collega's. Waar wij Nederlanders vervolgens vroeg op de avond ons diner nuttigen, daar schuiven de Fransen pas rond de klok van 20u aan tafel. Hoe zuidelijker je komt in Frankrijk, hoe later over het algemeen het diner gegeten wordt. Met name in de zomerperiode, wanneer de temperaturen aan de hoge kant zijn, eten de mensen in Zuid Frankrijk pas zeer laat op de avond. Ook de keukens van de restaurants gaan derhalve pas later op de avond open. 

De Franse gastronomie staat natuurlijk wereldwijd bekend om haar kazen en wijnen. Echter, er is meer dan dat. Vrijwel iedere streek heeft namelijk zijn regionale specialiteiten op het gebied van eten en drinken en voor u als reiziger is het leuk om dit te ontdekken. Derhalve willen wij u graag op dit platform een breed scala aan informatie bieden over de rijke gastronomie in het Franse land. Tips over wijnroutes, goede restaurants in de regio, speciale gerechten die u in een bepaalde streek kunt verwachten, etc.