eten en drinken aquitaine

Qua gastronomie is de regio Aquitaine misschien wel DE regio van Frankrijk. Met de stad Bordeaux heeft de regio natuurlijk de wijnhoofdstad met de wereldberoemde wijnen die hier vandaan komen. Maar ook de Medoc wijnen komen uit deze regio en behoren tot de top wijnen uit Frankrijk. 

Dankzij de ligging van de regio aan de Atlantische Oceaan, worden diverse visgerechten geserveerd in de lokale restaurants. Daarnaast kent Aquitaine ook een ware oestercultuur. Er wordt op grote schaal oesters gekweekt, vooral nabij het Bassin d'Arcachon. Het is aan te raden om eens tijdens uw vakantie een oesterkwekerij te gaan bezoeken. 

Iets verder naar het zuiden in de regio komt u in Frans Baskenland. Daar komt de zogenaamde 'Gateau Basque' vandaan. Dit zoete taartje is een ware specialiteit van de regio en vindt u terug temidden van de nagerechten op de menukaarten van diverse restaurants. 

Ook de Dordogne, ook wel de 'Perigord' genoemd, maakt deel uit van de regio Aquitaine en levert een zeer divers gastronomisch aanbod. Wat te denken bijvoorbeeld van de verschillende eendgerechten als de magret de canard of de confit de canard. Maar ook de beroemde truffel komt hier vandaan. 

Kortom, in de regio Aquitaine hoeft u qua eten en drinken niets tekort te komen. De streek staat niet voor niets ook wel bekend als 'Royaume de la guellle', het koninkrijk van de mond.