Saint pourcain wijn

De Saint Pourcain wijnen uit de Auvergne komen uit de regio rondom het gezellige stadje Saint-Pourcain-sur-Sioule. Rondom deze plaats vindt u de vele wijngaarden waar de diverse wijnen van de Saint Pourcain met veel passie gefabriceerd worden. 

In deze streek worden zowel de rode wijnen, de rosé en de witte wijnen geproduceerd. De Saint Pourcain Wijn is de enige wijn zowel het departement Allier als in de gehele regio Auvergne die een officieel kwaliteitslabel heeft (AOC). De Saint Pourcain wijnen hebben qua samenstelling en smaak een zekere gelijkenis met de befaamde Bourgogne wijnen.

De wijngebieden rondom het stadje behoren tot de oudste wijngebieden van Frankrijk. Men is hier met recht enorm trots op en gedurende de zomermaanden worden in Saint-Pourcain-sur-Sioule iedere zaterdag en zondag wijnproeverijen georganiseerd. Ook worden er dan regionale streekproducten aangeboden en kunt u dus heerlijk genieten van de gastronomische eigenschappen van de Allier. Daarnaast wordt in het laatste wekend van de maand februari de grote wijnbeurs in Saint-Pourcain-sur-Sioule georganiseerd. 

Bent u een wijnliefhebber en wilt u meer weten over de historie van deze wijnstreek, breng dan eens een bezoek aan het wijnmuseum in Saint-Pourcain-sur-Sioule of aan de Cave de l'Union des Vignerons. Hier leert u meer over de wijze waarop de wijnen gefabriceerd worden en kunt u bovendien middels een proeverij de smaken zelf ervaren. 

Locatie