eten en drinken parijs

Parijs, stad van het licht en van de liefde, de Eiffeltoren, de onfortuinlijke Notre-Dame, kunstwalhalla (Louvre, Musée d’Orsay, Palais de Tokyo en ga zo maar door) en vooral een hele mooie stad met een rijke geschiedenis.

Bovendien een smeltkroes van culturen, en dat vind je ook terug in de Parijse keuken. Je komt er niet alleen traditionele Franse gerechten tegen in de typische brasseries maar ook heel veel buitenlandse specialiteiten. Ga bijvoorbeeld eens falafel eten in le Marais, de oude Joodse wijk in het derde en vierde arrondissement van Parijs, of ga naar Belleville (het hart van het Parijse Chinatown) een kijkje nemen in een Chinese supermarkt, of laat je verrassen door één van de vele Japanse chefs die Parijs rijk is. Van creatieve nieuwkomers tot echte klassiekers zoals Brasserie Flo en La Coupole, er is voor ieder wat wils.

Of gewoon, een heerlijke croissant met een goede koffie, een uiensoep, een croque-monsieur of een entrecôte-frites, een stukje Coulommiers-kaas (smaakt een beetje zoals Camembert) en een lokaal biertje zoals  La Gallia, La Parisienne, la Môme, la Charbonnière, la Baleine, la Montreuilloise… Zie je jezelf al zitten op een terrasje met zicht op de Seine ?