honing uit de provence

De honing uit de Provence komt voornamelijk voort uit de lavendel die alom aanwezig is in dit gebied. De meeste producten van honing dragen het kwaliteitslabel IGP, hetgeen staat voor het feit dat de honing geoogst is door imkers uit de Provence. Ook kan het zo zijn dat de honing producten een rood label dragen. Dit label staat ook voor een verhoogde kwaliteitsstandaard van het product. 

De honing kan op diverse manieren gegeten worden. Zo kan het gebruikt worden op brood of in warme dranken. Maar daarnaast kan het ook toegepast worden in kruidkoek of in noga. De beroemde noga van Sault is daar een goed voorbeeld van. De honing heeft diverse positieve eigenschappen, zoals een verhoging van de weerstand en een verzachtende werking bij keelpijn. Daarnaast kan honing u ook helpen bij slapeloosheid. 

Eind april wordt er jaarlijks tijdens het honingfeest (fête du miel) van Mouans-Sartoux aandacht besteed aan de honing. Maar daarnaast ook in de plaats Roquebrune-sur-Argens in de maand oktober. 

Mouans-Sartoux