gastronomie rhone-alpes

De regio Rhone-Alpes is misschien wel het epicentrum voor de lekkerbekken in Frankrijk. De streek, die gelegen is in het oosten van Frankrijk, beschikt over een zeer gevarieerd aanbod op het gebied van eten en drinken. 

Wat te denken bijvoorbeeld van de wereldberoemde wijnen uit de Rhone vallei. Deze vruchtbare grond rondom de rivier de Rhone is een ideale voedingsbodem voor het verbouwen van de druiven die gebruikt worden bij de productie van de beroemde wijnen in deze streek. Daarnaast is de grond hier ook zeer geschikt voor de fruitteelt. Met name de Drome kent een sterke productie van fruit met haar vele fruitbomen in deze streek. De Ardeche heeft met haar kastanjes en nougat ook pareltjes in handen op het gebied van gastronomie. En laten we tenslotte de kazen en olijven ook niet vergeten. 

Zoekt u een leuke stad in de regio Rhone-Alpes die het bezoeken waard is en waar u bovendien heerlijk kunt tafelen in één van de vele restaurants? Denk dan eens aan de stad Lyon. Deze stad staat al eeuwen lang bekend als de 'hoofdstad van de gastronomie'.