GASTRONOMIE DROME

De Drome is het departement dat gelegen is in de Rhone Vallei en daarmee in een zeer vruchtbare delta waar groenten en fruit uitstekend tot wasdom komen. Het is daarom dan ook niet vreemd dat veel fruit telers in de Drome actief zijn. Al rijdende door dit departement komt u derhalve veel producenten van vers fruit tegen. Met name in de vallei tussen Valence en Montelimar. Op één van de vele regionale markten in de Drome kunt u natuurlijk dit vers fruit gaan kopen. 

De Drome staat verder ook bekend om haar beroemde truffels en natuurlijk de olijven uit Nyons en de nougat uit Montelimar. Zoals hierboven reeds beschreven, is de grond van de Drome uitermate vruchtbaar en derhalve ook geschikt voor de wijnbouw. Een voorbeeld hiervan is o.a. de Clairette de Die, een heerlijke mousserende wijn die kan concurreren met de champagne. 

Ook op het gebiede van de kazen heeft de Drome haar eigen trots. Zo kent de Picodon kaas, een beroemde geitenkaas, haar eigen AOC en wordt deze geproduceerd in de departementen van de Ardeche en de Drome. 

De Drome kent vele authentieke dorpjes met restaurants waar u nog echt kunt genieten van de heerlijke streekproducten die deze regio voortbrengt.