lyon

Lyon wordt ook wel de 'hoofdstad van de gastronomie' genoemd. Dit is mede te danken aan het feit dat de stad gelegen is op een soort van kruispunt van regio's met een sterke productie van pluimvee, fruit, wijnen en groenten. Dit zorgt ervoor dat de keukens van de restaurants in Lyon een enore varieteit kunnen bieden aan diverse soorten ingredienten. Het is niet voor niets dat de stad Lyon zoveel restaurants in de gelederen heeft die een Michelin ster verworven hebben. 

Wilt u kennismaken met al het lekkers wat Lyon te bieden heeft op het gebied van eten en drinken, brengt u dan eens een bezoekje aan de Hallen van Lyon. Deze overdekte markthallen laten u het water in de mond lopen. Heerlijke kaasjes, oesters, vleeswaren en wijnen worden hier aangeprijsd. Lyon ligt bovendien in het centrum van een aantal bekende wijngebieden. Wat te denken van de Beaujolais streek en de Cote du Rhone, waar wereldberoemde wijnen vandaan komen. 

Naast de hoogwaardige restaurants met een Michelin ster, heeft Lyon daarnaast ook een uitgebreid aanbod van restaurants waar typisch lokale producten opgediend worden in een intieme, huiskamer achtige sfeer. Deze restaurants staan ook wel bekend als zijnde de 'Bouchons de Lyon'. Het zijn vaak kleinschalige restaurants die u een sfeer van vroeger oproepen en waar u lekker ongedwongen kunt genieten van de streekgerechten uit deze regio. Begin met een heerlijke 'Communard' (een kir met rode wijn) en Grattons (stukjes gegrild spek) als aperitief en laat uzelf verassen door de chefkok van het huis. 

De 'Bouchons de Lyon' zijn in feite voortgekomen uit het feit dat de 'moeders van Lyon' vroeger in de keuken werkzaam waren bij de elitaire families in Lyon. Vervolgens gingen de moeders de gerechten met hun eigen restaurant de recepten bereiden voor het 'gewone volk' en ontstonden op verschillende plekken in de stad de 'Bouchons de Lyon'. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van enkele 'Bouchons de Lyon'