kamperen in Frankrijk

Frankrijk heeft op het gebied van kamperen ontzettend veel te bieden. Het land is één van de populairste vakantielanden van Europa en het aanbod aan accommodaties sluit hier daarom dan ook perfect op aan. Afhankelijk van uw eigen wensen zult u in Frankrijk in iedere regio een passend aanbod vinden voor een leuke kampeer vakantie. Of het nu een overnachting camping op uw doorreis naar het zuiden langs de snelweg is, of een prachtige camping in de Languedoc-Roussillon regio. 

Voor veel Nederlanders is Frankrijk het camping land bij uitstek. De diversiteit van het landschap, de warmte van de zon en de authentieke manier van leven van de Fransen, geeft velen een echt gevoel van vrijheid en avontuur en zorgt ervoor dat duizenden caravans jaarlijks over de Franse autosnelwegen rollen. Of u nu kiest voor een strandvakantie in de mondaine regio van de Middellandse Zee, de onherbergzame natuur in de Pyreneen of een fiets vakantie in de Loire streek, u zult overal een geschikte camping vinden om heerlijk in de buitenlucht te genieten van het Franse land. 

Frankrijk beschikt ook over een zeer grote dichtheid aan campings. Met name in de toeristische regio's van de Ardeche, de Cote d'Azur en bijvoorbeeld de Dordogne vindt u een uitgebreid aanbod. 

Wilt u het echte binnenland van Frankrijk ontdekken en heeft u geen zin om op een camping te verblijven, dan bieden de vele chambre d'hotes wellicht uitkomst voor u. Overnachten in een chambre d'hotes betekent namelijk dat u kennis maakt met de lokale bevolking en de lokale manier van leven. U proeft de Franse keuken, u maakt een praatje met de gastheer en u overnacht in een typisch Franse woning. Kortom, alle ingredienten die u verrijken in uw ontdekkingstocht door het Franse land.