campings aquitaine

De regio Aquitaine is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en is een regio met een grote diversiteit aan landschappen. Langs de kustlijn van de Atlantische Oceaan komt u prachtige, brede zandstranden tegen. De oceaan is met haar hoge golven een ware hotspot voor surfers die bijvoorbeeld in Lacaunau of Biscarosse de golven trotseren. Iets verder naar het zuiden komt u in de mondaine badplaats Biarritz, om uiteindelijk bij de Spaanse grens uit te komen. Ook vindt u in de Gironde, één van de departementen van Aquitaine, diverse camperplaatsen

Aquitaine beschikt daarnaast over een prachtig, groen en heuvelachtig achterland. De departementen van de Lot-et-Garonne en de Dordogne zijn hier mooie voorbeelden van. Bovendien vindt u hier de authentieke sfeer in de Franse dorpjes. Een marktplein waar iedere zaterdag de markt gehouden wordt en in de zomerperiode dorpsfeesten zijn. Oudere mannetjes die op een bankje een praatje maken of een potje jeu de boules spelen. Hier ontdekt u het typische Franse leven met haar prachtige tradities. Met name in de Dordogne heeft u een ruime keuze aan campings, waarvan vele campings gelegen zijn naast de rivier de Dordogne. Stadjes als Sarlat, Beynac en Domme zijn prachtige oude, historische plaatsen.

CAMPING AANBOD

De regio Aquitaine beschikt over een ruim camping aanbod. Afhankelijk van uw wensen vindt u in deze regio altijd wel de camping die bij u past. Zoekt u de rust en de natuur, dan past de Lot-et-Garonne goed bij u. Bent u op zoek naar een camping waar u watersporten, zoals surfen en bodyboarden kunt uitoefenen, kijkt u dan eens naar campings in de Gironde of Les Landes.