Campings Correze

Het departement Correze maakt deel uit van de grote regio Aquitaine en is gelegen in het noordoosten van deze regio. De Correze kent een zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie. De vele aanwezigge grotten en muurschilderingen vormen de stille getuigenissen hiervan. De streek is zeer geliefd bij natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers en u vindt er derhalve veel groen om te recreeren. Met name het regionale natuurpark Millevaches is het bezoeken waard. Uitgestrekte bosgebieden worden afgewisseld met valleien en diverse kastelen doemen op in het landschap.

Ook vindt u talrijke golfbanen en plekken om te vissen in de Correze. Bezoekt u graag een middeleeuws dorpje? Dan zijn er in de Correze volop mogelijkheden! De plaatsen Collonges-la-Rouge en Curemonte zijn hier voorbeelden van. Er is dus voor ieder wat wils in deze streek. 

Leuke steden om te bezoeken in de Correze zijn onder andere de departement hoofdstad Tulle en Brive-La-Gaillarde. Brive-La-Gaillarde beschikt bovendien over een kleine internationale luchthaven, waardoor het een interessante uitvalsbasis is voor mensen die graag naar deze regio komen. Rondom de stad Tulle is een zeer uitgestrekt bosgebied gelegen. Na het bezoeken van deze stad kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een heerlijke picknick te gaan nuttigen in deze bossen of om een stevige wandeling te gaan maken! En gaat u graag even terug in de tijd? Dan bent u aan het juiste adres in de Correze. Vele burchten, abdijen en kastelen, waaronder het beroemde kasteel van Pompadour, liggen aan uw voeten. 

Daarnaast bent u vanuit de Correze ook zeer snel in het nabijgelegen departement van de Dordogne, waar u ook vele campings en mogelijkheden voor uitstapjes zult vinden. 

anwb camping

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de regio van Brive-La-Gaillarde