campings dordogne

Departement hoofdstad van de Dordogne is Perigueux, dat gelegen is in het noordelijke deel van het departement. In Perigueux vindt u nog restanten uit de Romeinse tijd en daarnaast is het ook een stad met een ruim winkelaanbod, waar u uitstekend kunt shoppen. 

Het departement van de Dordogne is bij sommigen nog bekend als 'Le Perigord'. Dit is de oude naam voor dit departement. De streek is op te delen in 4 verschillende gedeeltes: de Perigord Vert (zeer groenrijk), de Perigord Noir (truffel), de Perigord Blanc (kalksteen) en de Perigord Pourpre (wijn) Door deze verscheidenheid in het landschap heeft dit departement veel te bieden. 

In de Dordogne zult u zich onderdompelen in de historie. Er zijn verschillende, goed bewaarde oude plaatsen, zoals Sarlat en Rocamadour. Als u hier doorheen wandelt dan waant u zich in de Middeleeuwen. Deze stadjes hebben namelijk de oude stijl van weleer goed behouden en diverse monumentale gebouwen zijn uitstekend bewaard gebleven. Ook vindt u in de Dordogne grotten die u kunt bezoeken en waar u meer te weten komt over het leven van onze voorvaderen. 

De Dordogne is natuurlijk ook de streek van de kastelen, waarvan het Chateau de Castelnaud een prachtig voorbeeld is. Vanaf dit imposante kasteel heeft u een prachtig uitzicht over het dorpje Beynac, wat uiitornt boven de rivier de Dordogne. 

In het westen van het departement, richting de stad Bordeaux, vindt u de wijnstad Bergerac. De Bergerac wijnen die hier vandaan komen zijn zeer bekend over de hele wereld en in de omgeving van deze stad zult u diverse wijn domeinen tegenkomen. De gastronomie in de Dordogne staat bekend om haar specialiteiten als de truffel, foie gras en magret de canard en biedt u heerlijke wijnen bij deze gerechten. Gaat u gerust eens dineren in één van de talrijke sterren restaurants die de Dordogne rijk is!

ANWB CAMPINGS

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Dordogne in de regio van Sarlat.