campings perigueux

Perigueux is de departement hoofdstad van de Dordogne. Het is een stad met een roemrucht verleden, waar u nog vele restanten tegenkomt van de Romeinse tijd. De toren van Vesunna en de villa van Vesunna zijn restanten uit deze tijd. 

Al wandelend door het oude stadscentrum gaat u door Middeleeuwse straten en komt u diverse stadspaleizen tegen. Iedere dag vindt u in het oude centrum de boerenmarkt. En bovendien is er op de woensdag en zaterdag de markt van de smaak. Dan worden de regionale specialiteiten op gastronomisch gebied uit de Dordogne aangboden op de markt. De Rue de Limogeanne is hier een mooi voorbeeld van en u zou er beslist even doorheen moeten lopen. Ook is het aan te raden om eens door de straatjes en steegjes rondom de Puy Saint Front, de roemruchte kathedraal van de stad te lopen. Saint Front was de man die eeuwen geleden het christendom naar Perigueux en de Dordogne bracht. Zijn lichamelijke overblijfselen liggen opgebaard in deze kathedraal. De kathedraal vertoont qua uiterlijk sterke overeenkomsten met de Sacre Coeur in Parijs en is namelijk ook door dezelfde architect ontworpen. 

Perigueux kent een uitgebreid winkelaanbod aan chique winkels. Het is de hoofdstad van de Dordogne en trekt derhalve welvarende mensen uit de regio aan om te gaan shoppen in deze stad. Het is een levendige, gezellige stad waar het uitstekend vertoeven is. In de zomermaanden zijn er volop evenementen in de stad, zoals de nachtmarkten en verschillende jazzconcerten. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van ANWB campings in de omgeving van Perigueux en campings in de Dordogne.