campings sarlat

Sarlat is de hoofdstad van de Périgord Noir, de zwarte Périgord, en is een zeer leuk toeristisch stadje. Met name in het hoogseizoen komen vele toeristen naar Sarlat om te genieten van het oude centrum met haar Middeleeuwse gebouwen. Iedere zaterdag is er bovendien een markt in Sarlat waar u heerlijk kunt slenteren door de oude steegjes en straatjes langs de markt kramen. 

Vanuit Sarlat bent u in korte tijd aan de oevers van de rivier de Dordogne, waar u bijvoorbeeld met het gezin een mooie kano tocht kunt gaan doen. De Dordogne is een relatief rustig stromende rivier, die zich uitstekend leent tot het maken van kano tochten. Daarnaast kunt u in de directe omgeving van Sarlat natuurlijk ook de imposante grotten van de Dordogne gaan bezoeken. De Dordogne ademt namelijk historie en al rijdend door de omgeving zult u genieten van het prachtig historisch erfgoed van deze streek. 

In de omgeving van Sarlat vindt u vele campings, zowel grootschalige familie campings als kleine, gemoedelijke natuur campings. Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van ANWB campings in de omgeving van Sarlat en campings in de Dordogne.