campings landes

Het departement Les Landes is gelegen in het uiterste westen van de regio Aquitaine, direct aan de Atlantische Oceaan. Door deze ligging is het een waar paradijs voor surfers. De hoge, regelmatige golfslag van de oceaan en de prachtige zandstranden maken dit departement zeer geliefd bij watersporters. In de verschillende kustplaatsen, zoals Mimizan en Biscarosse, zijn surfscholen waar u surflessen kunt nemen. Houdt u wat meer van de rust en wilt u toch lekker op het water bezig zijn? Dan kunnen we u de grote meren van Aureilhan en Biscarosse adviseren. Met name indien u met kleine kinderen op vakantie gaat, is het veiliger om daar te gaan zwemmen of andere watersporten te beoefenen. Bovendien zijn er strandjes en kunnen de kinderen daar heerlijk bezig zijn. Diverse campings in Les Landes zijn direct aan deze meren gelegen.

In het hart van het departement ligt het zeer grote regionale natuurpark Landes de Gagcogne. In dit aangelegde bosgebied vindt u prachtige fietsroutes. Door de schaduw van de bomen vindt u tijdens het fietsen altijd verkoeling. Bovendien komt u door leuke plaatsjes waar u even rustig wat kunt drinken en genieten van het lokale Franse leventje. Één hiervan is het leuke plaatsje Sabres. Bovendien zijn hier in de maand juli de regionale zomerfeesten en is er ontzettend veel te doen voor jong en oud! Denk hierbij aan een kermis, lokale spelen en veel lokale en regionale muziek.

Les Landes is ook de streek van de kuuroorden. Het Romeinse stadje Dax biedt enkele prachtige kuuroorden, waar u daarnaast ook kunt overnachten in het hotel. Maar ook in bijvoorbeeld Éugenie-les-bains kunt u heerlijk ontspannen in de aldaar gelegen kuuroorden. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van enkele ANWB campings in het departement Les Landes.