campings pyrénées atlantiques

Het departement Pyrénées-Atlantiques is gelegen in het uiterste zuidwesten van Frankrijk en kent met Pau haar departement hoofdstad. De regio ligt ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneen. Hierdoor heeft u in deze regio volop mogelijkheden voor een diverse invulling van uw vakantie. U kunt besluiten om te gaan surfen, zwemmen of bodyboarden op de spectaculaire golven van de Oceaan. Met name de kusplaatsen Biarritz en Hendaye zijn top bestemmingen hiervoor. Vanwege de hoge golven en de sterke zeestroming is het wel altijd belangrijk om goed op te letten hier! Daarnaast zijn er langs de hele kustlijn ook diverse kuuroorden waar u heerlijk kunt genieten van de welness behandelingen en een prachtig uitzicht heeft over de Atlantische Oceean!

Bayonne en Biarritz zijn in de zomperiode het centrum van de traditionele zomerfeesten. Deze feesten zijn geinspireerd op de jaarlijkse festiviteiten in Baskenland. Iedereen is hier dan gekleed in het wit met een rode shawl en riem en gedurende 5 dagen en nachten dompelt de hele stad zich onder in het feestgedruis. Er zijn carnaval-achtige parades, veel dans -en muziekoptredens en vuurwerkshows. 

Houdt u van natuur, dan bent u in dit departement ook op de juiste plek. Het nationale natuurpark van de Béarne leent zich uitstekend tot het maken van wandelingen door het gebergte van de Pyreneen, langs de mooi gelegen bergmeren of door de uitgestrekte valleien. Wist u dat zelfs de bruine beer nog zijn leefgebied in deze streek heeft? In de winterperiode kunt in de Pyreneen skieen op één van de vele skipistes of langlaufen door de valleien. 

Ook voor fietsers is het departement van de Pyrénées-Atlantiques een populaire regio. Onder andere de zeer beruchte Col d'Aubisque, bekend van de Tour de France, is er gelegen. De rit naar de top behelst ruim 25 km en gaat over diverse scherpe bochten, met op sommige stukken zeer sterke stijgingspercentages. 

Om het binnenland van deze regio goed te leren kennen, is het aanrader om vanuit de stad Pau te vertrekken. Pau is een leuke stad en bezit een mooi kasteel uit de 14e eeuw. Vanuit de hogere plekken in de stad heeft u een prachtig uitzicht over de opdoemende bergtoppen van de Pyreneen. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings aan de kustlijn van de Pyrénées-Atlantiques.