overnachtingscamping a10

Indien u de snelweg A10 naar het zuidwesten van Frankrijk of Spanje neemt, dan komt u na Poitiers in het departement Charente-Maritime terecht. Dit departement wordt gekenmerkt door haar sterke band met de Atlantische Oceaan en de invloeden die daar vanuit gaan. Zo vindt u er vele levendige havensteden, zoals Ile d'Oléron en Royan en zijn er kilometerslange zandstranden. Ook de gastronomie staat hier sterk in het teken van de zee. De overheerlijke oesters worden u hier op veel plekken aangeboden en zijn het proeven meer dan waard! 

De regio beschikt daarnaast ook over een rijk cultureel erfgoed. Onder andere de stad Saintes is hier een goed voorbeeld van. De stad werd door de Romeinen gesticht in de eerste eeuw en vormde onderdeel van de Romeinse weg, de zogenaamde Via Agrippa, tussen Lyon en Saintes. Daardoor vindt u in de stad nog steeds overblijfselen uit die tijd, zoals een Romeins amfitheater en triomfboog.

Heden ten dage kent de stad een levendig en gezellig centrum, met mooie, oude gebouwen. Saintes vormt bovendien een plaats waar u een tussenstop kunt maken op een overnachtingscamping gedurende uw reis naar en vanuit Zuidwest Frankrijk. De stad ligt namelijk in het hart van deze regio, direct aan de snelweg A10. Besluit u om te overnachten op één van de campings, dan is het ook de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de binnenstad.

Hieronder vindt u enkele campings die gelegen zijn nabij de snelweg A10.