campings auvergne

Houdt u van een vakantie in alle rust op de camping midden in de natur? Dan moet u beslist in de regio Auvernge zijn. Deze streek in Frankrijk heeft voor natuurliefhebbers zeer veel te bieden. Vanwege het feit dat slechts 2,5% van de gehele Franse bevolking woonachtig is in de Auvergne, is er volop ruimte voor de natuur. Zo vindt u er met de Livradois-Forez en het Vulkanen gebergte twee natuurparken, met natuurlijk de Puy de Dome als uithangbord. In zomerperiode zijn deze natuurparken een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers. 

Ook beschikt de Auvergne over een zeer rijk architectonisch erfgoed. U vindt er, verspreid door de regio, burchten, abdijen, kastelen en mooie oude dorpjes, verscholen in het landschap. De alom bekende pelgrimsroute richting Santiago de Compostela loopt dwars door de Auvergne en komt door dorpjes met een lange historie. Ook de grotere steden, zoals Clermont-Ferrand, Montlucon en Le Puy-en-Velay spreken tot de verbeelding. In Clermont-Ferrand vindt u naast twee prachtige kathedralen ook het welbekende Michelin museum

Qua eten en drinken bent u in de Auvergne ook aan het juiste adres. Iedere Frankrjik liefhebber kent de bekende Bleu d'Auvergne kazen wel. Maar ook de Cantal streek brengt dankzij haar karakteristieke koeien heerlijke kazen voort. Daarnaast heeft de Auvergne ook een wijnstreek. Dit is de regio rondom de plaats Saint Pourcain. Daar worden de Saint Pourcain wijnen geproduceerd, die een zogenaamde AOC (Appellation d'Origine Controlée) dragen. Er zijn vele wijnboeren gevestigd rondom deze stad en het is aan te raden om eens een rit te maken door deze streek. 

Nog verder naar het noorden van de Auvergne vindt u het departement Allier, waar de rivier zich kronkelend door het landschap beweegt. Rondom de rivier vindt u de mooie, frisgroene natuur, waar u heerlijk aan het water kunt kamperen. 

camping aanbod

In de Auvergne zult u vele campings midden in de natuur vinden. Het aanbod van campings is er wat minder groot dan in bijvoorbeeld de Ardeche of de Languedoc. Echter, de aanwezigheid van de vele meren en de natuur leent deze streek voor een heerlijke camping vakantie voor het hele gezin!