campings allier

De Allier is gelegen in het noordelijke deel van de regio Auvergne en net onder de Loire vallei. Het is een zeer rustig departement waar u alle ruimte en vrijheid zult vinden. Kamperen in de Allier betekent een oase van rust in een groene omgeving. Het departement wordt doorkruist door een aantal rivieren, waaronder de Cher, de Allier en de Loire. Deze veelvoud aan rivieren zorgt ervoor dat het landschap zeer afwisselend, fris en levendig is. 

De hertogen van Bourbon hebben eeuwenlang deze regio beheerst. Destijds was de naam van deze provincie de Bourbonnais. De Allier is gelegen in het hart van deze voormalige provincie. Dankzij de aanwezigheid van deze hertogen zijn er vele kastelen verrezen in de Allier, die u heden ten dage kunt bezoeken en waar u zelfs kunt overnachten. Ook zijn er verschillende Romaanse gebouwen en mooie kuuroorden te vinden. 

Er zijn vele paden aangelegd voor wandelaars, fietsers en paardrijders. Daardoor kunt u op diverse manieren het landschap van de Allier doorkruisen en het departement goed leren kennen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het meest bekende eikenwoud van Europa, het Foret de Troncais. In dit bosgebied vindt u prachtige, kleine meertjes en rustige plekjes, waar u heerlijk kunt uitrusten en tot uzelf kunt komen. 

De meest bekende steden in de Allier zijn de departement hoofdstad Moulins, Montlucon en Vichy. Montlucon is het economisch centrum van de Allier, waar u de meeste bedrijvigheid zult vinden. Het is gelegen vlakbij de bron van waaruit de rivier de Cher ontspringt. Vichy is de plaats van de warmwaterbronnen. Het is een welvarend stadje met een prachtig kuuroord en casino. Leuk om eens naar Vichy te gaan als u in de Allier verblijft. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van campings in de Allier.