campings haute-loire

Het departement Haute-Loire is gelegen in het zuiden van de regio Auvergne en kent met Le Puy-en-Velay haar departement hoofdstad. Daarmee zijn we al direct bij één van de mooiste locaties van de Haute-Loire gekomen. Le Puy-en-Velay is het vertrekpunt voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje en is de bisschopszetel. Verspreid door het stadje ziet u allerlei religieuze gebouwen terug op de diverse vulkaantoppen. Kenmerkend is het Madonnabeeld dat op een rots boven alles uittornt op een hoogte van 755 meter. 

In het midden van het departement Haute-Loire bevindt zich ook het kratermeer van Bouchet, gelegen in één van de mooiste kraters van de Auvergne. Het water is er kristal helder en in de zomer heeft u de gelegenheid om er te zwemmen of andere watersport activiteiten te beoefenen. 

In het noorden van het departement vindt u de uigestrekte bossen van het natuurpark Livradois-Forez en de beroemde abdij van La Chaise-Dieu. 

In het westen van de Haute-Loire komt u terecht bij de kloven van de Allier. Dit is een waar paradijs voor vissers, die hier nog op de Atlantische zalm kunnen vissen. Ook is het leuk om een tocht met een treintje te maken door de Kloven van de Allier. U hebt de mogelijkheid om op diverse plaatsen op te stappen en de trein voert u langs de rivier door deze mooie, onherbergzame regio in het westen van de Haute-Loire.

Dankzij de ligging van de Haute-Loire in het middengebergte kunt u hier prachtige wandeltochten ondernemen door het vulkanisch gebergte of per fiets of moutainbike op één van de vele routes heerlijk toeren door deze groene streek. Het is ook mogelijk om een kastelen route te fietsen, want de Haute-Loire herbergt vele imposante kastelen. De rivier de Loire voert voor een zeer groot deel door het departement van de Haute-Loire en aan de oevers vindt u deze kastelen terug.

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de streek rondom Le Puy-en-Velay.