overnachtingscamping a71

De Auvergne heeft met haar prachtige natuur en historisch erfgoed natuurlijk enorm veel te bieden voor een heerlijke vakantie op de camping. Zo vindt u in het noordelijk deel van de regio een lief, glooiend landschap met talrijke rivieren en meren. In het zuidelijk deel komt u terecht in het vulkanen gebied en kunt u mooie wandeltochten maken door het gebergte en de imposante kloven. 

Ligt uw eindbestemming met de caravan echter in Spanje of in het uiterste zuiden van Frankrijk, dan vormt de Auvergne wellicht een mooie uitvalsbasis om een korte tussenstop in te lassen op één van de campings nabij de hoofdwegen die de regio doorkruisen. Zo brengen de A71 en A75 snelwegen u vanuit het noorden uiteindelijk richting de Middellandse Zee. Om even bij te komen van de reis met de caravan door het Franse land kunt u dan ervoor kiezen om een overnachting te nemen op een camping tussen het groen van bijvoorbeeld de Allier streek. Wilt u langer verblijven in deze streek, dan bieden wij uiteraard ook informatie voor gezinscampings in de Allier. 

Besluit u om vaker deze route te nemen naar het zuiden van Frankrijk, dan is het wellicht interessant om eens een caravanstalling te overwegen in de Auvergne. 

Hieronder vindt u een overzicht van overnachtingscampings langs de A71 in de Auvergne.