campings bourgogne

De regio Bourgogne is een regio die gelegen is in het midden van Frankrijk met als hoofdstad Dijon. Vroeger stond deze regio bekend onder de naam 'Bourgondie'. Daar komt waarschijnlijk ook de uitdrukking 'bourgondisch leven' vandaan. Lekker eten en drinken is iets waar deze regio sterk om bekend staat. Voor een groot deel heeft dit te maken door de fantastische wijnen die hier vandaan komen. In het gebied tussen Dijon en Beaune ligt bijvoorbeeld een uitgestrekt gebied aan wijngaarden, waar de beroemde Cote d'Or wijnen vandaan komen. 

Ook op cultuur en historisch vlak heeft de Bourgogne veel te bieden. De regio beschikt over veel kastelen, kloosters, abdijen en musea. Het is namelijk één van de oudste streken van Frankrijk, waar zich in de loop der eeuwen veel afgespeeld heeft. De stad Dijon is hiervoor een echte aanrader. 

Ook voor de liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten is er in de Bourgogne genoeg te doen. Het grote natuurpark van de Morvan biedt voor watersport -en natuurliefhebbers veel mogelijkheden. De regio heeft een aantal prachtig, goed bevaarbare waterwegen, waaronder het befaamde Canal du Nivernais. Heeft u een plezierboot en wilt u de regio via het water verkennen? Gaat u dan eens de kanalen van de Bourgogne bevaren. 

Vanwege het feit dat de Bourgogne over een glooiend landschap met veel groen beschikt, is het ook een regio die zeer populair is bij fietsers. Langs de kanalen kunt u mooie fietstochten maken, zoals bijvoorbeeld langs het Canal du Nivernais. U doorkruist het landschap, drinkt een wijntje in één van de charmante dorpjes in de regio en overnacht op een leuke camping in bijvoorbeeld de Nievre. 

camping aanbod

Gaat u in de Bourgogne kamperen, dan zult u omringd worden door veel groen, kunst en historie. Vele campings zijn gelegen in het prachtige, glooiende landschap. Van daaruit kunt u uitstapjes maken om de kunst -en cultuur van deze streek te gaan verkennen.