campings saone-et-loire

Het departement Saone-et-Loire is gelegen in het uiterste zuiden van de Bourgogne regio en kent met Macon haar hoofdstad. Macon is een stad die gelegen is op de oevers van de rivier de Saone en staat bekend om het wijngebied van de Maconnais. In dit gebied vindt u derhalve vele wijnboeren en wijnhuizen. U zult er ook de befaamde rots van Solutré zien liggen. Deze rots is ontstaan door een geologisch fenomeen en is midden in het wijngebied van de Maconnais gelegen.

Daarnaast kunt u ook heerlijk eten in de regio Macon. Specialiteiten zijn o.a. het gevogelte van de zogenaamde Bresse kippen, de zoetwatervissen uit de Saone en de geitenkazen. Macon is bovendien zeer strategisch gelegen nabij de snelweg A6 op weg naar het zuiden van Frankrijk. Daarnaast bent u vanuit Macon ook binnen 2 uur in de skigebieden rondom Chambéry. 

Een andere stad die het bezoeken waard is in Saone-et-Loire is het stadje Autun. Het is gelegen aan de rand van het grote natuurgebied van de Morvan. Autun werd door de Romeinen gesticht en derhalve vindt er nog steeds veel Romeinsen invloeden terug in de diverse gebouwen. Met name de kathedraal van Sainte Lazare en de levendige Middeleeuwse straatjes eromheen zijn het bezoeken waard. 

Verder nodigt dit departement uit tot het maken van wandelingen en fietstochten. U kunt heerlijk wandelen in het natuurpark van de Morvan en fietsen op de bekende fietsroute La Voie Verte. Houdt u van vissen? Neem dan gerust u visuitrusting mee. De Saone-et-Loire heeft namelijk met haar rivieren veel te bieden voor zowel sport -als amateurvissers.!  

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in het departement van de Saone-et-Loire.