campings centre-val de loire

De regio Centre Val-de Loire is een streek waar u uzelf tijdens uw vakantie niet hoeft te vervelen. De rivier de Loire doorkruist de regio en kronkelt door de prachtige oude steden Orléans, Blois en Tours. In het gebiede tussen Blois en Tours vindt u verschillende imposante kastelen, zoals het kasteel van Chambord en het kasteel van Amboise. Maar ook de steden Bourges en Chartres hebben met hun kathedralen veel te bieden voor bezoekers die graag wat meer over de historie van deze streek willen leren. 

Door haar glooiende landschap en de valleien rondom de rivier de Loire, kunt u in deze streek heerlijk wandelen en fietsen. De fietspaden zijn goed onderhouden en er zijn volop voorzieningen aanwezig om uw fiets -of wandeltocht zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De bekende fietsroute Loire a Vélo gaat door deze regio heen. Op de Loire kunt u diverse watersport activiteiten ondernemen, zoals kayaken of kanoen. 

Door de uiterst vruchtbare grond rondom de Loire rivier is deze regio al eeuwenlang zeer geschikt voor de wijnbouw. De beroemde droge, witte wijnen van de Sancerre en Pouilly-Fumé komen hier vandaan. Leuk idee is om eens deel te nemen aan een zogenaamde wijnroute, waarbij u kennis maakt met de wijnbouw in deze streek en daarnaast ook een aantal kastelen kunt bezoeken. 

In het westen van de regio komt u door de wijngaarden van de Anjou, waar de beroemde rosé wijn vandaan komt. Dit gedeelte van de regio is wat vlakker, waardoor het zich goed leent tot het maken van heerlijke wandeltochten. Verder heeft de plaats Saumur, dat eigenlijk deel uitmaakt van de naastgelegen regio Pays-de-Loire, ook veel te bieden met haar grotwoningen. 

camping aanbod

De regio Centre-Val de Loire heeft op het gebied van campings een groot aanbod. Afhankelijk van uw wensen zult u in deze regio vast en zeker een camping vinden die bij u past. Gaat u bijvoorbeeld graag vissen tijdens uw vakantie? Kies dan voor een eenvoudige camping die gelegen is nabij de Loire. Houdt u wat meer van rust en groen om u heen? Kijk dan voor een leuke camping in het kastelen gebied tussen Orléans en Bourges.