campings indre-et-loire

Het departement Indre-et-Loire kent als departement hoofdstad Tours en is een streek waar de tijd soms stil gestaan lijkt te hebben. Fietsend door de regio, wat een absolute aanrader is, zult u langs kastelen en burchten tegenkomen en maakt u kennis met de historische uitstraling van de dorpjes en steden, zoals Tours. Als u op zoek bent naar het echte 'Frankrijk gevoel', dan bent u in de Indre-et-Loire aan het juiste adres! Dit departement heeft namelijk ook op het gebied van gastronomie een zeer goede naam. En wat is nu lekkerder dan na een dagje fietsen heerlijk te gaan dineren in een typisch Frans restaurant aan de oevers van de Loire. 

Door de vruchtbare grond in de Loire Vallei brengt deze regio uitstekende wijnen voort. Met name de droge witte wijnen komen hier vandaan. Zij zijn vernoemd naar de oude naam van deze regio, zijnde Touraine. Daarnaast zult u genieten van de uitzonderlijk goede geitenkazen die deze streek kent, waaronder de beroemde Saint-Maure de Touraine. Deze heerlijke geitenkaas laat zich het best eten met een donker brood en een goed glas rode wijn. 

Kastelen in deze regio die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn het kasteel van Amboise en het kasteel van Chenonceau. U kunt ervoor kiezen om een deel van de kastelen route te fietsen, zodat u tussen de rivieren Loire en Cher in de buitenlucht kennis maakt met deze groene, historische streek. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Indre-et-Loire in de omgeving van Tours.