campings loir-et-cher

Het departement van de Loir-et-Cher maakt onderdeel uit van de regio Centre-Val-de-Loire en kent als hoofdstad Blois. De oude Middeleeuwse stad Blois is gelegen aan de rivier de Loire en kronkelt zicht een weg door dit prachtige, oude stadje. Tijdens uw vakantie is het de moeite waard om eens rustig rond te lopen door Blois. De oude huizen langs de oever van de river, de prachtige kathedraal en het Jacobijnen klooster zullen u terugbrengen naar vroeger tijden en u roepen de Middeleeuwse sfeer bij u op.

Ten zuidwesten van de stad Blois komt u in het groende deel van het departement terecht en maakt u kennis met de prachtige kastelen aan de oevers van de Loire. Mooie voorbeelden hiervan zijn het kasteel van Chambord en Chenonceaux. Dit deel van de Loir-et-Cher valt onder het werelderfgoed van UNESCO.  

In het oosten van de Loir-et-Cher maakt u kennis met het prachtige, uitgestrekte natuurgebied van de Sologne. Dit gebied werd vroeg door de koningen in deze regio gebruikt voor de jacht. Nu kunt er heerlijk wandelen of fietsen. De Sologne is een natuurgebied met honderden meren, mooie heidegebieden en uitgestrekte bossen. Indien u er vroeg op uittrekt zult u wellicht reeen, herten of wilde zwijnen zien. In dit reusachtige natuurgebied liggen ook enkele typische Franse dorpjes verscholen, waar de huizen van rood baksteen gebouwd zijn. Hier kunt u kennis maken met de culinaire producten uit de regio. Één daarvan is de beroemde Tarte Tatin, de zogenaamde omgekeerde appeltaart. In het plaatsje Lamothe-Beuvron. Het kleine hotel waar de Tarte Tatin destijds gemaakt werd, bestaat overigens nog steeds en is gelegen tegenover het stationnetje van Lamothe-Beuvron.

In de Loir-et-Cher is dus voor ieder wat wils en dit maakt deze regio tot één van de meest geliefde vakantieregio's van Frankrijk. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van enkele ANWB campings in het hart van de Loir-et-Cher.