campings franche-comté

De regio Franche-Comté is gelegen in het oosten van Frankrijk en vormt een grensregio met Duitsland en Zwitserland. De streek kenmerkt zicht door een uitgestrekt landschap aan groen, meren en rivieren en bergen. De echte natuurliefhebbers halen hun hart op in deze regio. Het gebied van de duizend meren of het gebergte van de Vogezen is een waar paradijs voor mensen die houden van buitenactiviteiten, zoals fietsen, surfen, wandelen of skieen. In de winter is deze regio een waar toevluchtsoord voor wintersporters. Zo zijn er prachtige langlauf routes uitgezet en in de bergen kunt u uitstekend skieen. In de zomer bieden de vele meren en rivieren op hun beurt weer de nodige verkoeling en is het met de kinderen erg leuk om bijvoorbeeld samen te gaan vissen of met een rubberbootje een meer op te gaan!

Met name in de Jura vindt u een uitgebreid aanbod van leuke (gezins)campings voor een heerlijke vakantie aan het water. Maar ook in het departement Doubs is de natuur volop aanwezig. Hier vindt u talloze watervallen, wilde rivieren en meren. Gaat u hier op vakantie en houdt u van vissen, neem dan absoluut uw hengel mee. De forel zwemt hier nog volop en u kunt dus heerlijk langs de waterkant uw hengel uitwerpen en ondertussen genieten van de rust en schoonheid van het landschap om u heen. De Doubs is daarnaast ook het departement met diverse adembenemende grotten. Één van de meest bekende is de Grotte d'Osselle. 

De regio Franche-Comté heeft ook op het gebied van gastronomie een enorm divers aanbod. De bekende Jura wijnen komen hier vandaan. Het is leuk om eens (een deel van) de wijnroute te rijden die door dit gebied gaat. Ook ontdekt u op die manier het prachtige cultureel erfgoed van deze regio. De vele kastelen, kerken en abdijen langs de route brengen u terug naar het verleden en laten u het magische karakter van de regio ontdekken. Bovendien vindt u in de plaats Arbois een wijnmuseum waar u meer te weten kunt komen over de achtergrond van de wijnen uit deze streek. Ook de bekende Comté kazen en de Comté stoofschotel zijn typische voorbeelden van de rijke gastronomie van de Franche-Comté. 

Hoofdstad van de regio is de plaats Besancon, geboortestad van de beroemde Franse schrijver Victor Hugo. Besancon is daarnaast natuurlijk bekend als uitvalsbasis voor de bekende wintersport plaatsen in Frankrijk. Het beschikt over een mooi historisch centrum en de citadel van Besancon staat op de wereldergoed van UNESCO. Bij het bezoeken van deze Citadel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over de vallei van de Doubs. 

In het uiterste oosten van de regio ligt het kleinste departement van Frankrijk: Territoire de Belfort, met als hoofdstad Belfort en haar mooie citadel. Dit departement kreeg zelfstandigheid na het heldhaftig verzet in de Frans-Duitse oorlog van 1870. BIj het bezoeken van de citadel van Belfort heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving van Belfort. Wist u trouwens dat de TGV treinen geproduceerd worden in de omgeving van dit stadje?

De regio Franche-Comté biedt u dus vele mogelijkheden voor een heerlijke, ontspannen vakantie op de camping in deze groene regio.