campings jura

Het departement Jura vormt het departement dat op de grens ligt van Frankrijk en Zwitserland. De Jura biedt een prachtig, afwisselend en groen landschap. Zo vindt u in het westen, richting de Bourgogne, de laagvlaktes waar u heerlijk kunt fietsen, terwijl in het oosten van het departement de witte bergtoppen van de Alpen opdoemen. Zij vormen de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Zwitserland. De Jura is een departement dat nog volop ruimte en rust biedt aan toeristen die er komen. Het massale toerisme, wat u tegenkomt in de meer zuidelijk gelegen departementen, is hier nog niet aan de orde. 

De Jura is daarnaast ook het departement van lekker eten en drinken. De bekende Comté kazen komen o.a. uit de Jura en ook de zogenaamde 'Vin Jaune' (de gele wijn) wordt geproduceerd in deze streek. En ook de alom bekende 'La Vache Qui Rit' kazen worden gemaakt van de meld van de koeien die grazen op de alpenweiden in de Jura. In de winterperiode kunt u één van de vele restaurants in de Jura genieten van de raclette kazen. Deze zachte kaas wordt dan gegeten als een fonduekaas bij andere kleine bijgerechten. 

Departement hoofdstad is Lons-le-Saunier, een stad die ontstaan is uit de zoutbronnen van de Jura en gelegen is een dal. Lons-le-Saunier is een kuuroord en beschikt derhalve over thermen, waar u wellness behandelingen kunt ondergaan. Deze behandelingen inspireren zich op de geneeskrachtige werking van het zout uit de zoutwaterbronnen. 

De campings in de Jura concentreren zich met name rondom het merengebied. De Jura staat namelijk bekend als de streek van de duizend meren. Door het smeltwater van de gletsjers zijn deze meren duizenden jaren geleden ontstaan. In de zomer worden de meren door de zon lekker opgewarmd en kunt u er in zwemmen. Bekende meren zijn het Lac de Chalain en Lac de Vouglans. Een ander indrukwekkend natuurverschijnsel in de Jura zijn de watervallen van Hérisson. Over een traject van 3km is er een verval van ongeveer 300 meter. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Jura, rondom Clairvaux-les-Lacs. Dit leuke plaatsje staat bekend om haar grote meer, waar u in de zomerperiode heerlijk kunt zwemmen en diverse watersport activiteiten kunt beoefenen.