campings languedoc-roussillon

De Languedoc Roussillon is een regio met een zeer sterk verankerde historie. Dit zie je nog steeds sterk terug in het landschap. Zo is de alom bekende Pont du Gard een prachtig restant uit de periode dat de Romeinen de streek beheersten en zorgden voor een sterke infrastructuur in de regio. Ook hebben de Romeinen ervoor gezorgd dat het cristendom z'n intrede deed. Niet alleen de Romeinen, maar ook de Grieken hebben in de Languedoc de dienst uitgemaakt. De stad Agde aan de Middellandse Zee werd o.a. door hen gesticht. Aan de andere kant van de Languedoc, richting Perpignan en Toulouse, zijn de invloeden van de Katharen nog steeds zichtbaar in het landschap. 

Naast de schitterende natuur kunt u in de Languedoc ook terecht voor het bezoeken van leuke, oude plaatsen. De oude vesting stad van Carcassonne is er één van. Daar zult u vele overblijfselen aantreffen uit het rijke verleden. Bovendien stroomt het Canal du Midi door de stad heen en kunt er mooie fietstochten maken in deze omgeving. Ook vindt u vele leuke badplaatsen in deze regio, zoals Valras Plage, Cap d'Agde en Serignan Plage. 

Landinwaarts richting Nimes komt u uiteindelijk in het prachtige nationaal park van de Cevennen terecht. Hier kunt u genieten van de adembenemenede natuur en het ruige landschap wat zich hier in de loop der tijden gevormd heeft. 

camping aanbod

Het camping aanbod in de Languedoc Roussillon is enorm. Het loopt uiteen van grote gezinscampings aan de uitgestrekte kustlijn tot kleine, charmante campings in het binnenland. De gezinscampings zijn uitgerust met prachtige zwemparadijzen, animatie, speeltuienen en restaurants. Er is dus voor ieder wat wils in deze regio!