campings aude

Het departement Aude is gelegen in het uiterste zuiden van Frankrijk, ingeklemd tussen de noordelijk gelegen Tarn en de Herault en in het zuiden door de Pyrenees Orientales. Hoofdstad van de Aude is de plaats Carcassonne, een zeer beroemd en toeristiche bestemming. In Carcassonne is namelijk nog steeds de Middeleeuwse vesting bewaard gebleven met haar stadsmuren en vesting torens. Dwars door de Aude stroomt het Canal du Midi, de waterweg tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, die in de 17e eeuw aangelegd werd. Aanvankelijk werd dit kanaal gebruikt voor de handel en de binnenvaart, maar tegenwoordig heeft de pleziervaart de overhand gekregen. Langs het Canal du Midi zijn mooie fietspaden aangelegd en kunt u heerlijk fietsen. 

U zult in de Aude ook veel wijnbouw tegenkomen. De streek beschikt over een perfect klimaat en vele beroemde wijnen komen uit de Aude, getuigde de streken van de Minverois et de Corbieres. In en rondom de stad Narbonne vindt u vele wijnboerderijen, waar u een bezoek kunt brengen om meer te weten te komen over deze belangrijke economische activiteit voor de Aude.

Verder heeft de regio ook een rijke geschiedenis, die overigens niet altijd positief geweest is. De Aude staat namelijk ook bekend als het land van de Katharen. In de 13e eeuw werden deze gelovigen namelijk op gruwelijke wijze vervolgd door de Rooms Katholieke Kerk en hebben vele bloedige gevechten plaatsgevonden. In het landschap vindt u her en der nog steeds de restanten van de aanwezigheid van de Katharen. Één daarvan is het kasteel van Montségur, dat prachtig uittornt op een berg op ongeveer 20 km van de stad Foix. 

Gaat u ten zuiden van Narbonne, dan komt u in het gebied waar de uitlopers van de Pyreneeen reeds aanwezig zijn. Hier vindt u het regionaal natuurpark Narbonnais, waar naast zandstranden ook mooie meren en wijngaarden zijn. In dit gevarieerde landschap kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals wandelen, vogels spotten en vissen. Daarnast zijn er langs deze kustlijn ook enkele leuke campings te vinden. 

anwb campings in de aude

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Aude