campings carcassonne

De Middeleeuwse stad Carcassonne is gelegen vlakbij het alom bekende Canal du Midi en vormt een ware toeristische trekpleister in deze regio. De stad is volledig ommuurd en vormt zodoende de grootste ommuurde vesting stad van Europa. Carcassonne maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO en wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. 

Tijdens uw bezoek aan Carcassonne waant u zich in vroeger tijden. Ook zijn er volop mogelijkheden om naast de oudheid van deze stad te genieten van de moderne uitstraling van Carcassonne. De terrassen, de winkeltjes en de heerlijke zuidelijke sfeer maken Carcassonne tot een geliefde vakantie bestemming tijdens uw vakantie in de Languedoc-Roussillon. 

De natuur van de Languedoc rond Carcassonne biedt enkele mooie natuur campings, maar daarnaast ook grotere campings voor een vakantie met het hele gezin. Het Canal du Midi stroomt dwars door de stad. Het is een aanrader om bijvoorbeeld eens een mooie fietstocht te maken langs dit kanaal, met haar karakteristieke sluizen, bruggen en plekjes om te ontspannen. 

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de directe regio van Carcassonne.