campings gard

Het departement Gard maakt onderdeel uit van de regio Languedoc Roussillon. De Gard heeft voor ieder wat wils te bieden. Zo vindt u in het noordwesten van het departement het nationaal park van de Cevennen. Hier kunt u wandelingen ondernemen en genieten van de vergezichten op de bergkammen en de mooie vallei en rivierbeddingen. Een ander mooi natuurgebied is Petit Camargue en vindt u in het zuiden van het departement. Dit is een uitgestrekt moerasgebied waar wilde dieren, zoals stieren, paarden en flamengo's, leven. Ook komen hier diverse streekproducten vandaan, zoals de rode camargue rijst en zout. 

Bent u op zoek naar de historie van de Gard, dan moet u absoluut een bezoek brengen aan de stad Nimes. Daar vindt u het amfitheater van Nimes, wat afgeleid is van het wereldberoemde collosseum in Rome. Hier werden vroeger gevechten tussen gladiatoren gehouden in de Romeinse tijd. De Romeinen zijn ook verantwoordelijk voor de bouw van het zeer beroemde aquaduct tussen het stadje Uzes en Nimes, de departement hoofdstad van de Gard. Over een lengte van 50 km werd dit aquaduct gebouwd en met name de Pont du Gard is een enorm knap staaltje kunst en vakwerk dat deel uitmaakt van deze waterweg. 

Nog iets zuidelijker vindt u de stranden van de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Grau-du-roi. In dezelfde regio vindt u het middeleeuwse stadje Aigues-Mortes, dat door de koning destijds als uitvalsbasis gebruikt werd voor zijn kruistochten. De oude stadswallen en overige restanten uit dat tijdperk zijn het bezoeken van Aigues-Mortes zeker waard.

Tenslotte is het middeleeuws stadje Bagnols-sur-Ceze met haar mooie marktplein, gelegen in het noordoosten van de Gard, ook het vermelden waard. Hier vindt u ook leuke winkelstraatjes waar u lekker kunt shoppen. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van enkele ANWB campings in het hart van de Gard.