campings nimes

Nimes is een prachtige stad, gelegen in het departement Gard en tevens de hoofdstad van dit departement. De stad kent een zeer dynamisch centrum en er is volop vertier, met name in de zomerperiode. Dit heeft Nimes met name te danken aan het festieve karakter van de stad. Zo worden in de oude arena in de zomermaanden regelmatig openlucht concerten en stierengevechten georganiseerd. Deze zogenaamde ferias zijn komen overwaaien uit het nabijgelegen Spanje en geven Nimes een eigen identiteit. 

De stad beschikt over een groot aantal restanten uit de Romeinse tijd en is derhalve zeker de moeite waard om uitgebreid te gaan bezoeken. Bovendien vindt u vele gezellige terrassen verspreid door de stad, waar u heerlijk kunt genieten van een drankje in de volop schijnende zon. 

Vanuit Nimes bent u bovendien zeer snel in het achterland en de mooie natuur van de Gard, zoals bijvoorbeeld het gebied rondom de beroemde Pont du Gard.

Nimes is gelegen vlakbij de kruising tussen de beroemde snelweg A7, de alom bekende Autoroute du Soleil, en de snelweg A9. Hierdoor vormt Nimes ook een strategische uitvalsbasis voor het boeken van een overnachting tijdens uw rit van en naar de Spaanse grens. Zoekt u een camping die nog wat noordelijker ligt, dan bieden wellicht de campings in de regio Montelimar uitkomst voor u. 

Op onderstaand kaartje vindt u een overzicht van ANWB campings in de directe regio van Nimes.