campings pont du gard

Kamperen in de regio van de Pont du Gard is kamperen in de natuur met oog voor historie. De Pont du Gard is namelijk één van de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het imposante bouwwerk diende destijds voor het transport van water vanaf de bron van de Eure, in de buurt van Uzes, naar de stad Nimes. Het water werd daar gebruikt voor de bewatering van plantsoenen en tuinen en voor de diverse thermen en Romeinse badhuizen. In Nimes vindt u dan ook nog vele restanten vanuit de Romeinse tijd, zoals bijvoorbeeld het beroemde arena. 

Zoekt u naar een leuke camping in de Gard en wilt u vertoeven in de directe omgeving van de Pont du Gard? Op onderstaand kaartje vindt u enkele ANWB campings in deze regio. Vanuit uw camping kunt bijvoorbeeld verschillende wandelroutes gaan ondernemen en de prachtige natuur van deze omgeving en de nabij gelegen Cevennen gaan ontdekken. 

Ook voor de kinderen is het leuk om dichtbij de Pont du Gard te verblijven. Zij kunnen op de oevers heerlijk spelen en genieten van het verkoelende water tijdens de hete zomerperiode. Maar ze kunnen natuurlijk ook met een rubberbootje op deze rustige rivier peddelen en zelfs proberen om een vis te vangen! Er is namelijk voldoende forel in deze rivier aanwezig. 

anwb campings