campings hérault

Het departement van de Hérault is gelegen in het hart van de regio Languedoc-Roussillon. Departement hoofdstad is Montpellier. Een prachtige plaats om te bezoeken met een stedentrip. Vanuit Nederland en Belgie vertrekken er namelijk directe vluchten naar Montpellier. De Hérault heeft voor toeristen enorm veel te bieden. Door haar ligging aan de Middellandse Zee en de aantrekkelijke temperaturen kunt u ook in het voor -en najaar deze regio prima bezoeken en genieten van de warmte. 

Voor een gezinsvakantie op een leuke ANWB camping kunt u terecht in de plaatsen Serignan Plage en Valras Plage. Hier vindt u een groot aanbod van campings en prachtige zandstranden, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. In tegenstelling tot de stranden aan de Atlantische Oceean, zoals bij Lacanau, is de Middellandse Zee een struk rustiger en dus veiliger. 

Bent u op zoek naar sportieve activiteiten in de Hérault? Neem dan uw fietsen mee of huur fietsen voor een tocht langs het Canal du Midi. Dit maakt onderdeel uit van de werelderfgoed lijst van UNESCO en leidt u langs prachtige dorpen en steden, zoals Beziers en Carcassonne. Ook het meer van Salagou, gelegen vlakbij de A75 richting Clermont-Ferrand, is een leuke vakantiebestemming voor met name de watersportliefhebbers. Op dit grote meer kunt u zeilen, waterskieen en surfen. Ook het achterland van Montpellier, de wijnstreek van de Pic Saint Loup, leent zich uitstekend voor het ondernemen van mountainbike tochten of mooie beklimmingen met de racefiets.

Tenslotte vindt u in de Hérault ook diverse leuke vissershavens, zoals Sete, Pézenas en Cap d'Agde. Deze plaatsen bruisen tijdens de zomerperiode met diverse feesten en u kunt er heerlijk eten in de leuke restaurantjes. 

ANWB CAMPINGS 

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Hérault