campings lozere

De Lozere is gelegen in het noordelijke deel van de regio Languedoc-Roussillon en kent als departement hoofdstad Mende. Het is een zeer groen departement en bovendien het dunbevolkste departement van Frankrijk. Daar staat tegenover dat de Lozere dus op het gebied van natuurschoon ontzettend veel te bieden heeft. Zo vindt u er o.a. de uitgestrekte hoogvlaktes van de Aubrac en de schitterende kloven van de Gorges du Tarn. U kunt hier prachtige wandeltochten maken en genieten van de gastronomische keuken van de Lozere. Tradities staan in deze regio nog hoog in het vaandel en dat vertaalt zich ook in de lokale gerechten. De koeien van de Aubrac brengen de melk voort, die voor de vele lokale kaasmakerijen een belangrijk ingredient vormt voor het fabriceren van de heerlijke regionale Lozere kazen. 

Hoewel de plaats Mende de hoofdstad van de Lozere is, herbergt dit stadje slechts 12.000 inwoners en is daarmee dus zeer klein. De plaats staat bekend om haar mooie, oude centrum met de geplaveide straten en de oude huizen. In het hoogseizoen worden in het centrum van Mende vele activiteiten georganiseerd op zowel cultureel als sportief gebied. Bezienswaardigheid is verder de oude brug over de Lot met haar mooie bogen. Deze brug, genaamd 'Notre Dame', dateert uit de 12e eeuw. 

Bent u op zoek naar watersportactiviteiten, dan bent u in de Lozere aan het juiste adres. Er zijn diverse rivieren en meren, die zich uitstekend lenen tot het beoefenen van watersporten, zoals kanoen, raften, windsurfen en zeilen. De meren van Naussac en Villefort zijn grote meren waar dit zeer goed te doen is. Ook de vissers komen in de Lozere aan hun trekken. Er zijn vele riviertjes waar u lekker rustig uw hengel uit kunt gooien, zoals de Bes, de Truyere of de Allier. 

Reist u richting de Lozere, dan kunt u het beste de prachtige A75 snelweg nemen. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in het hart van de Lozere.