campings midi-pyrénées

De gehele regio Midi-Pyrénées bestaat in totaal uit acht verschillende departementen en is één van de meest toeristische regio's van Frankrijk. In het zuiden van de regio nadert u de Spaanse grens en komt u in het bergachtige gebied van de Pyreneen terecht. Daar vindt u volop ruimte in de natuur en zult u gemakkelijk een camping vinden waar de rust en ruimte nog volop aanwezig is. Het uitgestrekte nationaal park van de Pyreneen vindt u o.a. in deze streek. Meer richting het noorden van de Midi-Pyrénées vindt u de departementen waar de grote rivieren Tarn, Lot en Aveyron stromen. In die departementen vindt u over het algemeen ook het grootste aanbod van campings. 

In de vallei van de Dordogne, in het departement Lot vindt u diverse campings die aan het water gelegen zijn. Dit is voor de kinderen weer erg leuk om bijvoorbeeld lekker te spelen aan de oever van de rivier of om te gaan vissen. Daarnaast biedt deze streek natuurlijk ook veel historie. U vindt er diverse grotten en oude, historische stadjes, zoals bijvoorbeeld Rocamadour. Ook op het gebied van de gastronomie kunt u in de Lot uw hart ophalen. De streek staat bekend om haar typische streekgerechten, zoals de Foie Gras en de Magret de Canard.  Onder de Lot vindt u de departementen van de Haute Garonne en de Gers. De Gers is een departement met veel landbouw en bovendien het departement waar de beroemde Armagnac vandaan komt. Daarnaast vindt u vele meren en kastelen in deze streek. 

De hoofdstad van de regio Midi-Pyrénées is Toulouse. Toulouse vormt samen met Bordeaux het hart van het universiteitsleven in Zuidwest Frankrijk. De stad staat bekend als 'De Roze Stad' en dankt deze bijnaam aan de rode baksteen die veel gebruikt is bij de bouw in het oude centrum van de stad. Toulouse kent veel Spaanse invloeden, die u terugziet in het (avond)leven op straat en op de pleinen, in de restaurants en in het festieve karakter van deze stad. U bereikt de stad per auto het gemakkelijkst via de A20 snelweg of per trein via de TGV vanuit Parijs. 

In het oosten van de Midi-Pyrénées regio vindt u tenslotte met de departementen Aveyron en Tarn enerzijds een wat ruiger natuurschoon gebied en anderzijds treft u er ook vele historische dorpjes, kastelen en kerkjes aan. U vindt talrijke campings in dit gedeelte van de Midi-Pyrénées, zoals bijvoorbeeld rondom het viaduct van Millau, de Gorges du Tarn of de heuvels en meren van Lévézou.