campings ariege

Het departement Ariege maakt deel uit van de regio Midi-Pyrénées en is een departement wat door toeristen nog relatief weinig bezocht wordt. Men slaagt er moeilijk in om het toerisme in de Ariege goed op gang te brengen, terwijl het departement voor diverse groepen mensen toch veel te bieden heeft. 

De Ariege is één van de departementen met de meeste zonuren van Frankrijk. Al vroeg in het voorjaar en tot laat in het najaar kunt u genieten van de zon, die heerlijk over het departement schijnt. In het voorjaar zijn de toppen van de Pyreneen nog bedekte met een laag sneeuw en begint in de dalen de natuur al tot volle bloei te komen. Ideaal om er met een mooie wandeling door het bergachtige gebied op uit te trekken. Want de Ariege beschikt over uitgestrekt berglandschap met onzettend veel wandelpaden. Ook kunt u natuurlijk wandelen door de rustige valleien, waarbij de vallei van Bethmale een aanrader is. Dit natuurgebied is nog ongerept en u kunt hier in alle rust genieten van de wonderschonen natuur. Ook vindt u diverse stroompjes en meren, waar u wat verkoeling kunt vinden en zelfs een hengeltje kunt uitwerpen om een vis te vangen. Andere sporten die veel beoefend kunnen worden, zijn mountainbiken of paardrijden. En 's winters vormt de Ariege hét decor voor de wintersport, met tientallen ski pistes. 

De Ariege biedt u ook een kijkje in het verleden van de prehistorie. Het departement beschikt namelijk over een aantal grotten met muurschilderingen, die absoluut de moeite waard zijn van een bezoek. Op onze pagina over grotten vindt u meer informatie hierover. 

Ook zou u tijdens uw verblijf in de Ariege een bezoekje moeten brengen aan het kasteel van Montségur. Dit kasteel is op een berg gelegen en was, gedurende het katharisme, een toevluchtsoord van de Katharen die in deze regio leefden. In het dorp kunt u het museum bezoeken om meer te weten te komen over het katharisme in deze regio. 

Ax-les-Thermes is een thermaalbadplaats in het uiterste zuiden van de Ariege op de grens met Spanje. Hier vindt u diverse warmwater bronnen en centraal in het dorp kunt u nog lekker pootje baden in een thermaal bron die, vanwege hun genezende werking, gebruikt werd door kruisvaarders die leden aan lepra. 

Andere leuke plaatsen om te bezoeken zijn Saint-Lizier en Mirepoix. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de regio van de departement hoofdstad Foix.