campings aveyron

De Aveyron staat evenals de Lozere streek bekend om haar rust en authentiek stukje Frankrijk. Eeuwenoude tradities worden hier in ere gehouden en de tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Als reiziger op weg naar de stranden aan de Middellandse Zee in de Languedoc-Roussillon kent u de Aveyron regio wellicht alleen als doorreis regio. Het wereldberoemde viaduct van Millau over de snelweg A75 komt u dan tegen en geeft u een fascinerend mooi uitzicht over de regio. Op het gebied van het toerisme is het niet de meest toeristische regio van Zuid Frankrijk. Echter, de Aveyron heeft een aantal facetten die het toerisme naar de streek wel degelijk stimuleren.

De rivier de Tarn vervult zowel in de Lozere als in de Aveyron een zeer belangrijke rol voor wat het toerisme betreft. De kloof van de Tarn spreekt tot ieders verbeelding door haar indrukwekkende rotspartijen, die u kunt ontdekken via het water vanaf de rivier of bijvoorbeeld wandelend door het gebied. 

Met het vermelden van de plaats Millau zijn we al aangekomen bij één van de leukste stadjes van de Aveyron. Millau is gelegen in het zuidoosten van de Aveyron en maakt deel uit van het natuurpark van de Grands Causses. Het beschikt over een historisch centrum met gezellige straatjes en een leuk centraal plein met fonteinen. 

Wist u trouwens dat de beroemde Roquefort haar oorsprong kent in deze regio? De geiten in het natuurpark van de Grands Causses zorgen namelijk voor de melk die nodig is voor de productie van deze Roquefort kazen. Deze kazen liggen te rijpen in de kelders van de natuurlijke holtes onder het plateau van de Grands Causses. 

Hoofdstad van het departement is de plaats Rodez, gelegen in het hart van de Aveyron. Bezienswaardigheid van Rodez is de beroemde kathedraal Notre Dame, die in zomerperiode prachtig verlicht is en van waaruit u een mooi uitzicht over de gehele stad heeft. 

In de Aveyron bevinden zich daarnaast niet minder dan liefst 10 van de mooiste dorpen van Frankrijk. Enkele hiervan zijn Belcastel met haar Middeleeuws kasteel, La Couvertoirade (een prachtig versterkt dorp) in het plateau van Larzac en Estaing met haar kasteel en brug over de rivier de Lot. 

Tenslotte is het vermelden van het plateau van Aubrac nog de moeite waarde. Deze zeer dunbevolkte streek ligt in het noordoosten van de Aveyron en bestaat uit diverse granietplateaus tussen het dal van de Lot en het dal van de Truyere. Het vormt een mooi decor voor het maken van lange wandelingen, waarbij u geniet van weidse vergezichten over het landschap met zijn herdershutten. 

anwb campings

U vindt in de Aveyron een ruim aanbod van campings, met name rondom de kloof van de Tarn in de regio Millau en bijvoorbeeld rondom het meer van Pareloup. De ligging van deze campings rondom het meer maakt het mogelijk om diverse watersporten te beoefenen op dit prachtige meer.