campings lot

De Lot is een streek die ten (noord)oosten van de Dordogne gelegen is. In vergelijking met het toeristische karakter en de vele toeristen in de Dordogne, is de Lot juist een regio waar u van de rust kunt genieten. Er is ontzettend veel groen, er liggen prachtige oude dorpen en stadjes verscholen in het landschap en u kunt er heerlijk wandelen of fietsen. 

Ook het klimaat in de Lot is uitstekend. Het kan er in de zomer behoorlijk warm worden, maar nooit zo warm als in het uiterste zuiden van Frankrijk. Daarnaast is er veel water in de vorm van rivieren en meertjes, waardoor u heerlijk verkoeling kunt vinden tijdens uw vakantie. Vergeet tijdens uw bezoek aan de Lot ook niet om één van de vele grotten in deze streek te bezoeken. Met name de grotten van Padirac zijn het bezoeken waard! 

De plaats Rocamadour is een vroeger bedevaartsoord en is een zeer toeristische trekpleister geworden. Het dorp is gebouwd tegen de rotswand en de roofvogels vliegen hier langs de steile rotswanden, hetgeen een zeer intrigerend beeld geeft van Rocamadour. Andere plaatsen die het waard zijn om te bezoeken, zijn o.a. Monflanquin en Lauzerte. 

Ook voor lekker eten en drinken bent u in de Lot aan het juiste adres. De streek kent vele specialiteiten en een zeer rijk aanbod aan uitstekend restaurants. 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van campings in de Lot in de regio van Rocamadour.