campings tarn

Het departement Tarn, met als hoofdstad Albi, heeft voor toeristen enorm veel te bieden. Er is een grote diversiteit aan landschappen te vinden, waar u heerlijk kunt recreeren. Daarnaast zijn er ook vele imposante bouwwerken te vinden die een rijk verleden herbergen.

De naam van het departement is natuurlijk te danken aan de rivier de Tarn die hier doorheen stroomt. Deze rivier heeft in de loop der tijden gezorgd voor diepe kloven. Op die manier is de wereldberoemde Gorges du Tarn ontstaan. Het grootste deel van deze imposante kloof is echter in het departement Aveyron gelegen. Toch is er voor u als toerist in de Tarn nog volop te zien en te doen. Zo vindt u er een mooi, glooiend landschap met kleine riviertjes. Dit maakt de Tarn zeer geschikt voor verre toertochten op de racefiets. Vanwege de rust in het departement kunt u er heerlijk fietsen en wandelen op de departementale wegen die de streek doorkruisen. 

Op het gebied van toerisme is de Tarn wellicht (nog) niet zo ver als omringende departementen. Echter, u vindt er een mooi aanbod van campings en vakantiehuizen voor een heerlijke vakantie met uw gezin. 

Plaatsen die het bezoeken waard zijn in de Tarn zijn onder andere Albi en Castres. Albi is de departement hoofdstad en kent met haar kathedraal Sainte Cecile de belangrijkste bezienswaardigheid. Daarnaast is de hele stad uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO en is er dus volop te zien op het gebied van historie en cultuur. Een andere stad die leuk is om te bezoeken is Castres. Dit stadje was eeuwen geleden een toevluchtsoord van Katharen, die er sterk hun stempel gedrukt hebben. Houdt u van musea, dan moet u absoluut een bezoekje brengen aan het bekende Goya museum in Castres! Een leuk dorp om te bezoeken is Cordes-sur-Ciel.

Houdt u van wijn en bezoekt u graag een wijndomein, dan moet u eens een ronde gaan maken door de wijngaarden rondom Gaillac. 

Verder liggen in het zuiden van de Tarn de natuurparken van de Haut-Languedoc en de Montagne Noir (Zwart Gebergte) Bent u op zoek naar rust en kamperen in de mooie Franse natuur, dan bent u bij deze campings aan het juiste adres. 

ANWB Campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Tarn.