campings provence alpes cote d'azur

De regio Provence Alpes Cote d'Azur is een regio die een grote afwisseling van landschappen kent en daarmee voor ieder type vakantieganger een perfecte vakantiebestemming is. Aan de kustlijn vindt u met de plaatsen Cannes, Saint Tropez en Nice de chique Franse badplaatsen. In de havens met haar luxueuze boten zult u uw ogen uitkijken. De prachtige zand -en kiezelstranden en het grote, jaarlijkse aantal zonuren maken de Franse Riviera een bestemming die zeer in trek is bij toeristen gedurende het hele jaar.

Gaat u iets meer richting het achterland, dan komt u al snel in de Provence terecht. Deze streek staat bekend om haar mooi lavendelvelden, de historische dorpjes en de olijfbomen, die zo kenmerkend voor de Provence zijn. Steden die u absoluut eens moet bezoeken zijn o.a. Avignon, Arles en Aix-en-Provence. Deze steden spreken enorm tot de verbeelding en worden ook door kunstenaars aangegrepen om prachtige schilderingen van te maken. Fietsers kunnen in de Provence ook hun hart ophalen. Wat te denken van de beklimming van de mythische Mont Ventoux berg!

Houdt u van natuur en lekker sportief bezig zijn, dan nodigt de Gorges de Verdon u uit om bijvoorbeeld heerlijk te gaan kanoen op het water dat door deze imposante kloof heen stroomt. Deze kloof staat niet voor niets bekend als 'de kleine Grand Canyon' U zult genieten van de indrukwekkende, hoge rotspartijen en het azuurblauwe water wat er doorheen stroomt.

Ook de liefhebbers van bergsporten, zoals bergbeklimmen en wandelaars, komen in deze regio aan hun trekken. De Alpen bieden namelijk een mooie gelegenheid om lekker buiten bezig te zijn. Ski pistes liggen binnen handbereik en de verschillende natuurparken nodigen u uit tot het maken van mooie wandelingen door de natuur. 

Camping aanbod

De Provence Alpes Cote d'Azur regio biedt dus voor ieder wat wils en er is daarom een zeer gevarieerd aanbod van campings.