campings var

Het departement Var, met als departement hoofdstad Toulon, is een regio met een grote dichtheid van bebossing en kilometerslange zand -en kiezelstranden. Na het departement Landes, is de Var het tweede departement in Frankrijk met een dergelijke dichtheid qua bebossing. Deze bossen biedt u als wandelaar of fietser echter wel de mogelijkheid om te profiteren van de schaduw gedurende de lange periodes in het jaar dat de zon schijnt in de Var. 

Bekende badplaatsen in de Var zijn Saint Tropez, Frejus en Cannes. Met name Saint Tropez is natuurlijk bekend vanwege de jachthaven waar de dure jachten van de mondiale jetset gelegen zijn. Vanwege de drukte in het hoogseizoen kunt u wellicht beter in het voor -of naseizoen in deze streek verblijven. Naast deze bekende plaatsen vindt u ook de mooie, kleine baaien in de Var, rondom de plaatsen Hyeres (met haar eilandjes) en Le Lavandou. Daar zult u nog heerlijk rustig op een strandje of op een rots kunnen liggen en genieten van het azuurblauwe water van de Cote d'Azur. 

De Var heeft echter meer te bieden dan de rijkdom en de pracht en praal van haar havens. Door de combinatie van de ligging aan de Middellandse Zee en het achterland van de Provence, vindt u er vele, kleurrijke dorpjes waar uitstekende restaurantjes gelegen zijn. De combinatie van de kruiden en geuren van de Provence met de verse vis uit de zee maken de Var tot een topbestemming op het gebied van de gastronomie.  

Ook voor de natuur kunt u in de Var uitstekend terecht. De regio beschikt, zoals gezegd, over een groot bosgebied. Daarnaast is er natuurlijk de wereldberoemde Gorges du Verdon, dat gelegen is in een uitgestrekt natuurpark. Door de imposante kloof kunt u bijvoorbeeld met het gezin gaan waterfietsen of kanoen en genieten van het prachtige uitzicht. In het natuurgebied rondom de Gorges du Verdon kunt u prachtige wandelingen maken en heeft u juist van boven een mooi uitzicht over het blauwkleurige water wat zich een weg baant door de kloof. 

Wilt u een stad gaan bezoeken in de Var dan is de departement hoofdstad Toulon zeker een aanrader. Toulon beschikt over een zeer gezellige, oude binnenstad. BIjna dagelijks is er een markt waar u regionale streekproducten kunt kopen en proeven. Toulon is daarnaast de plaats waar de Franse Mediterrane vloot haar hoofdkwartier heeft. Breng daarom ook een bezoek aan het Marinemuseum in deze stad! 

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de Var.