campings vaucluse

Het departement van de Vaucluse met als hoofdstad Avignon heeft voor u als vakantieganger enorm veel te bieden. De streek is zeer afwisselend, heeft een rijk cultureel erfgoed en een prachtige natuur. 

Een groot deel van de oude stad Avignon staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een stedentrip meer dan waard. Zo zult u er de oude brug en het pauselijk paleis kunnen bezichtigen dat gelegen is in de oude vestingstad. Vanaf de A7 is Avignon heel gemakkelijk te bereiken en van daaruit rijdt u direct de prachtige Vaucluse streek met haar provencaalse karakter in. 

In het zuiden van de Vaucluse komt u in de Luberon. Hier vindt u verschillende leuke plaatsjes waarvan de huisjes een okerkleur hebben. Dit komt door de okergroeves die hier gelegen waren, waardoor de bouwstenen gebruikt werden in de bouw van de dorpjes. Deze dorpjes zijn vaak op heuvels gelegen met een kerkje en een fontein in het centrum van het dorp. Daardoor krijgen zij een typisch provencaals karakter.

Als u vakantie viert in de Vaucluse dan moet u de Mont Ventoux gezien en beklommen hebben. Deze 'Kale Berg' torent hoog boven de regio uit en u kunt deze per fiets op te voet beklimmen. Op de top geniet u van een prachtig uitzicht over het landschap van de Provence. Verder kunt u in deze regio diverse sportieve activiteiten uitvoeren, zoals bergbeklimmen, fietsen, wandelen, mountainbiken of kanovaren. Ook is het leuk om tijdens uw vakantie één van de vele wijnkelders te bezoeken, zoals de beroemde appellation Chateauneuf-Du-Pape, die hier verbouwd wordt. 

Door het heerlijke klimaat weten velen de Vaucluse te waarderen als vakantiebestemming. Ook in het voor -en najaar kunt u in deze streek terecht. Dan zijn de temperaturen nog niet zo hoog als in de zomer en is er geen echte drukte van toeristen, zoals in het hoogseizoen. Heerlijk dus om te kamperen op één van de vele camping.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende ANWB campings in de regio van Carpentras.