campings carpentras

Carpentras is een leuk stadje om eens te bezoeken tijdens uw verblijf in de Vaucluse. De historie van deze plaats is nog goed zichtbaar, dankzij de overblijfselen van de vestingmuur en het restant van de Porte d'Orange, aan de noordkant van Carpentras. Het stadje herbergt de oudste synagoge van Frankrijk. Verder staat Carpentras bekend om haar heerlijke snoepjes, de zogenaamde Berlingot. Deze snoepjes zijn gemaakt op basis van vruchtensiroop. 

In de winterperiode is er iedere vrijdagochtend een grote markt waar truffels verkocht worden. Carpentras biedt daarnaast een groot aanbod van leuke winkeltjes, waar u uitstekend kunt winkelen. Ook haar ligging, in de nabijheid van de Mont Ventoux en de Gorges de la Nesque, maakt Carpentras tot een populaire bestemming voor fietsliefhebbers. 

Wij lichten in deze regio camping Les Verguettes eruit. Dit is een kleinschalige camping met ongeveer zestig kampeerplaatsen. De camping beschikt over een verwarmd zwembad en biedt een fantastische plek om heerlijk te ontspannen in een bosrijke omgeving.