campings orange

De stad Orange is gelegen in het departement van de Vaucluse. Het is een belangrijk knooppunt aan de alom bekende snelweg A7, vlak vóór de kruising met de A9. Veel Nederlanders die vakantie vieren in bijvoorbeeld Spanje, nemen een overnachting in deze regio alvorens zij hun reis vervolgen richting Spanje of omgekeerd. 

Orange kent een rijke geschiedenis, wat heden ten dage nog steeds naar voren komt in het stadsbeeld. Zo vindt u in Orange enkele restanten uit de oudheid die momenteel deel uitmaken van het UNESCO erfgoed. Dit zijn het oude Romeinse theater en de eveneens oude triomfboog. Deze zijn door het Romeinse legioen destijds aangelegd en met name de het theater is zeer indrukwekkend om te zien. Er staat bovendien een groot standbeeld van keizer Augustus in het theater. 

De stad Orange ligt aan de voet van de Provence en al wandelend door de stad 'proeft' u de provencaalse invloeden. Bent u op zoek naar een camping in de Vaucluse, die bovendien gelegen is dichtbij de Route du Soleil, kijkt u hieronder dan eens op het overzicht.