campings ain

Het departement Ain heeft haar naam te danken aan de rivier Ain van zuid naar noord door dit departement stroomt. De Ain is bij de meeste vakantieganger niet zeer bekend. Echter, het departement heeft zeker op toeristisch gebied het een en ander te bieden. Voor een vakantie in alle rust in een groene omgeving met watervertier moet u in de Ain zijn. 

Hoofdstad van de Ain is de plaats Bourg-en-Bresse, goed bereikbaar via de snelweg A40 vanuit Macon. Bourg-en-Bresse staat met name bekend als de plaats waar de bekende 'Bresse kip' vandaan komt. Daarnaast beschikt de stad ook over een mooi, historisch centrum met prachtige oude, vakwerk huizen. Bovendien ligt op 2 km afstand een zeer groot recreatiepark met een mooi strand, dat in de zomerperiode gesurveilleerd is en waar u kunt zwemmen en overige watersport activiteiten kunt beoefenen. 

Gaat u wat verder naar het zuiden dan komt in de streek van Dombes terecht. Dit is de streek van de ruim duizend meren. Deze meren zijn kunstmatig gecreeerd door de mens en worden gebruikt voor de visteelt. Er zit hier veel zoetwater vis. In dit gebied zijn vele fietsroutes uitgezet en kunt u bovendien ook goed mountainbiken. Vanuit de plaats Villars-les-Dombes kunt u bovendien een mooi uitstapje naar de stad Lyon doen. Deze hoofdstad van de Rhone regio is goed bereikbaar per trein of auto. 

In het oosten van de Ain vindt u de uitlopers van de Jura en komt u in een iets bergachtiger gebied terecht. Hier is ook de wijnstreek Bugey gelegen, waar diverse heerlijke wijnen vandaan komen. Qua natuur vindt u in deze regio veel sparrenbossen, afgewisseld met meertjes en kunt u prachtige wandelingen of tochten per paard maken. Door haar natuurlijk erfgoed heeft de Ain veel te bieden voor watersport liefhebbers, wandelaars, fietsers. Maar ook voor de wintersport kunt u in dit gebied terecht. De hoogste berg van het regionale natuurpark Haute Jura, de Cret de la Neige, ligt in de Ain. Tenslotte is de Ain ook een waar paradijs voor golf liefhebbers. De regio beschikt over diverse prachtige golfbanen. 

Naast de Bresse kip heeft de Ain op gastronomisch gebied nog veel meer te bieden. Wat te denken van de blauwe kaas uit het Pays de Gex, de Bugey wijnen en de vis en kikkers uit de meren van de Dombes!

anwb campings

Hieronder vindt u een overzicht van enkele ANWB campings in de Ain.