campings pérouges

Het Middeleeuwse stadje Pérouges behoort tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is een prachtig oud stadje dat het decor geweest is voor de opname van verschillende film producties. Eenmaal in Pérouges aangekomen, waant u zich terug in de tijd en geniet u van de prachtige, oude gebouwen, die hun stijl hebben weten te behouden. 

In Pérouges worden ieder voorjaar twee mooie evenementen georganiseerd, te weten het muziekfestival in de maand mei / juni en in de maand juni het grote Middeleeewse festival. 

Rondom Pérouges vindt u een mooi aanbod van campings waar u heerlijk kunt ontspannen. Één van de deze campings is camping Les Plages de l'Ain. Deze campings is gelegen aan de rivier de Ain. Daarmee is het een fijne camping voor kinderen, die uren plezier kunnen beleven aan het spelen nabij en in het water. Zij kunnen dammen bouwen in de rivier en in het hoogseizoen worden er kano tochten georganiseerd. Daarnaast biedt de camping een aantal klein en grote zwembaden voor jong en oud. Bovendien worden er in het hoogseizoen door de beheerders diverse activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue of een concert. In de winkel op de camping kunt u regionale specialiteiten kopen en de gastronomische stad Lyon is ook niet ver gelegen van de camping. Deze camping is dus de perfecte uitvalsbasis voor het maken vane en city trip naar Lyon.