campings vallon pont d'arc

Vallon Pont d'Arc is een zeer bekende plaats in het departement van de Ardeche. Veel Nederlanders trekken jaarlijks naar deze prachtige streek in het zuiden van Frankrijk. De Ardeche staat voor natuur, volop zonneschijn en lekker eten en drinken. De Gorges d'Ardeche, de imposante natuurkloof die kronkelt door het landschap, vormt een toeristische trekpleister in deze regio. Met de fiets kunt u bovendien prachtige tochten maken door de bergachtige Ardeche. Wel is het een vereiste dat u over een zekere basisconditie beschikt, aangezien de beklimmingen soms behoorlijk stevig kunnen zijn. 

Het stadje Vallon Pont d'Arc is gelegen aan de rivier de Ardeche en dankt haar naam aan de alom bekende Pont d'Arc, de natuurbrug over de rivier. Het plaatsje vormt een vertrekpunt voor mensen die graag met de kano de Ardeche willen bevaren. 

Vallon Pont d'Arc is daarnaast ook gewoon een erg gezellig stadje waar het prima toeven is op een zonovergoten terras. Al wandelend door Vallon Pont d'Arc vindt u bovendien vele kraampjes waar volop handelswaar aangeprezen wordt en waar u leuke souvenirs kunt kopen. 

Hieronder vindt u een overzicht van ANWB campings in de directe omgeving van Vallon Pont d'Arc.