Campings drome

Aan de overkant van de Ardeche vindt u de Drome. Dit departement is de laatste jaren ook sterk in opkomst bij toeristen. In vergelijking met het ruige, bergachtige landschap van de Ardeche, zult u met name in het zuiden van de Drome een wat vlakker landschap aantreffen. Hier zal de geur van de lavendel u tegemoet komen en waant u zich bijna in de Provence. In het oosten van de Drome komt u in het prachtige nationaal park van de Vercors, waar u heerlijk kunt wandelen en zult genieten van de panoramische uitkijkpunten over dit park. 

Departement hoofdstad van de Drome is de stad Valence. Deze stad is gelegen direct aan de snelweg A6 en er is ook een TGV station. Verder heeft deze stad op toeristisch gebied weinig te bieden en raden wij u aan om het iets hoger gelegen Lyon te bezoeken.

In het zuidelijke deel van de Drome is het plaatsje Grignan het bezoeken waard. Grignan is gelegen op een heuvel en wordt omgeven door lavendel velden. Daardoor krijgt het plaatsje een prachtig, schilderachtig karakter. Ook het kasteel van Grignan, dat boven het plaatsje uittornt, draagt hier natuurlijk aan bij. Iedere zomer worden in dit kasteel de zogenaamde 'fetes nocturnes' georganiseerd. Prachtige theaterstukken worden er dan opgevoerd. 

anwb campings

Hieronder vindt u een selectie van enkele ANWB campings in de Drome.